Întreținerea adecvată a masinii este o combinație de lucrări mecanice profesionale, precum și mici reparatii din partea proprietarului. Cu toate acestea, ambele părți pot fi responsabile pentru unele dintre cele mai frecvente erori comise ce duc in final la defectarea autoturismului.

Proprietarii de mașini sunt sfătuiți în mod constant să practice bune abilități de întreținere, având în vedere că mașinile reprezinta una dintre cele mai valoroase investiții pe care le poate face oricine. Ne putem aștepta ca greșelile să se întâmple în cele din urmă.

Următorul articol va evidenția o parte din erorile de întreținere și va oferi soluții cruciale pentru evitarea acestor probleme.

1. Omiterea detaliilor fine

Nu uitați niciodată că cele mai mici lucruri se pot transforma cu adevărat în viitor in unele mari atunci când vine vorba despre întreținerea mașinii. De la pornirea corectă până la modul în care înlocuiți ștergătoarele de pe mașină, micul și aparent banalul va afecta întregul pe termen lung. Acesta este principalul motiv pentru care șoferul începe să aibă probleme cu mașina, neglijând pur și simplu cele mai mici aspecte ale întreținerii.

2. Neglijarea filtrului de aer

Nu presupuneți niciodată că filtrul de aer este neimportant si poate fi pur și simplu curățat. Înlocuirea filtrului de aer al mașinii este ceva ce trebuie făcut în mod regulat. Odată ce nivelul de murdărie începe să obstrucționeze fluxul de aer, este esențială schimbarea filtrului. Acestea sunt piese destul de comune și disponibile în aproape orice magazin de piese auto, si chiar la prestatorii de tractari auto.

Elito Ulei Motor Ambreiaj Tractari A2 Platforma

3. Ignorarea inspectiei fluidelor auto

Șoferii pot face pagube serioase prin simpla nerespectare a adăugării corecte a fluidelor esentiale motorului. Uleiurile de motor reprezinta unul dintre fluidele esențiale care ar trebui schimbate, iar daunele cauzate de motoarele care funcționează fără uleiuri sunt întotdeauna foarte mari. Pentru a vă asigura că mașina dumneavoastra se află în cele mai bune condiții de funcționare, păstrați uleiul motorului la nivelurile corespunzător și schimbați-l în mod regulat. Daca va aflati pe Autostrada Soarelui A2 si ramaneti fara ulei de motor, echipa Elito va poate aduce, indiferent de ora, uleiul potrivit pentru a va continua drumul.

4. Neverificarea plăcuțelor de frână

Plăcuțele de frână uzate și vechi pot fi o problemă foarte mare pentru un sofer neglijent. De multe ori, plăcuțele de frână necorespunzătoare pot contribui la performanțele slabe ale sistemului de direcție al unei mașini. Dacă nu înlocuiți plăcuțele de frână, puteți pune mașina într-un risc extrem și, astfel poate fi cauza unui accident sever. Pentru a evita toate aceste lucruri, verificați și schimbați plăcuțele de frână la primele semne de uzură.

5. Neglijarea anvelopelor

Multe lucruri diferite se pot întâmpla atunci când neglijezi anvelopele mașinii tale. Primul și cel mai critic rezultat poate fi o explozie. Anvelopele care nu sunt rulate frecvent și cele care nu sunt menținute la presiunea corectă pot de asemenea să devină un pericol pentru buna funcționare a mașinii. Consecințele pentru ignorarea anvelopelor și a condițiilor acestora sunt grave. Asigurați-vă că acestea sunt în stare excelentă înainte de a încerca să ieșiți pe drum. Daca faceti pana, puteti apela cu incredere la serviciile Elito pentru vulcanizare mobila A2.

6. Condus cu motorul supraîncălzit

De ce multi soferi insista să ajungă la destinație atunci când mașina are, evident, probleme? Dacă un motor prezintă semne de supraîncălzire, acesta trebuie scos imediat de pe șosea și oprit, iar in caz contrar puteti risca dezastrul unui motor în flăcări. De asemenea, pagubele rezultate sunt mult mai mari. Cel mai bine este sa apelati la tractari a2 si sa mergeti la cel mai apropiat service.

Urmarirea acestei liste de verificare vă poate ajuta să vă asigurați că nu o sa ramaneti blocat pe marginea drumului. Cu toate acestea, se întâmplă ca masina sa se strice in cel mai nepotrivit moment posibil. Elito, cea mai buna companie de asistenta rutiera de pe autostrada soarelui A2, include servicii precum tractari auto a2 cu platforme intretinute, livrare de urgenta pentru ulei si combustibil (benzina, motorina), service pentru anvelope si deblocare usi. În plus, printr-un apel rapid către linia noastră de asistență de urgență (0762 657 170), toate nevoile pot fi rezolvate într-un singur loc. Un apel catre Elito este solutionat, in medie, in 57 de minute, cu mult mai rapid fata de alti competitori.

× Trimite un mesaj pe WhatsApp