A venit iarna! Autostrada Soarelui A2 devine ca de fiecare data autostrada inghetului si a frigului!

Cu totii stim ca in perioada iernii vremea din Romania nu iarta pe nimeni. Astfel este datoria noastra sa ne protejam atunci cand plecam la drum. Mai jos aveti cativa pasi care cu siguranta va vor fi utili:

 

Reduceti viteza

  1. Cand ninge, folositi capul si nu piciorul. Incetiniti cand drumul este inghetat, umed, plin cu zapada, fara vizibilitate sau atunci cand schimbarile sunt neprevazute. Stai in permanenta alert deoarece un moment de neatentie poate duce la un dezastru.
  2. Incetiniti cand va apropiati de poduri. Acestea sunt renumite pentru asa zisa gheata invizibila, o pelicula fina de gheata care poate forta masina intr-un derapaj necontrolat.
  3. Pastrati o distanta mult mai mare fata de ceilalti participant la trafic decat vara . Masina se opreste mult mai greu in conditii de iarna deoarece aderenta rotilor nu este la fel de mare.
  4. Evita sa folosesti pilotul automat in conditii de iarna. Tu trebuie sa fi cel care controleaza pe deplin masina – nu lasa cruise controlul sa faca o decizie rea pentru tine.

 

tractari a2 constanta fetesti

 

Manevre de condus iarna

  1. Oprirea pe zapada necesita mai mult timp si distanta asa ca foloseste franele cu grija. Rezerva-ti foarte mult spatiu de franare fiindca o sa ai nevoie. Franeaza mai devreme, mai usor, corect si niciodata nu apasa tare pedala de frana.
  2. Cand mergeti pe zapada accelerati treptat. Evita manevrele si miscarile bruste ale volanului.
  3. Incercati sa anticipate actiunile altor autovehicule. Anticiparea acestora iti pot oferi un timp de reactie mai ridicat.
  4. Evitati sa fiti distrasi – nu mancati, nu beti apa, nu stati pe telefon.

  

Planificati drumul si fiti cu un pas inaintea iernii

  1. Inainte sa plecati de acasa verificati pe internet starea drumului. Daca drumul este intr-o stare precara nu este recomandat sa plecati deoarece riscati sa ramaneti fara ajutor in mijlocul autostrazii.
  2. Curatati toata zapada de pe masina, de pe faruri, stopuri si semnalizari. Fiti siguri ca vedeti si ca puteti fi vazut de alti participanti la trafic.
  3. Conditiile de iarna sunt dure cu masina dumneavoastra. Intotdeauna verificati cauciucurile, franele, fluidele, stergatoarele, luminile si curelele inainte de startul sezonului de iarna. Masina stricata pe autostrada pe timpul verii este un lucru rau care se rezolva relativ repede dar iarna poate fi un adevarat calvar deoarece salvatorii pot ajunge tarziu la dvs.
  4. Poarta centura!
  5. Salveaza numerele la care puteti apela in cazuri de urgenta: prieteni, tractari a2, familie.

 

Daca inevitabilul se intampla si masina se defecteaza, apeleaza la Elito!

Apelarea unei firme pentru tractari, este de multe ori, cheia de scapare. Desi majoritatea companiilor vor incerca sa te tracteze chiar si pentru un bec ars ( deoarece profitul este mai mare pentru acestia ), Elito va incerca sa iti repare defectul pe loc cu ajutorul service-ului mobil sau a vulcanizarii mobile. Dupa ce efectuati apelul tot ce trebuie sa faceti este sa asteptati echipajul de urgenta sa ajunga la dvs. Cel mai bine este sa ramaneti in autovehicul, cu usile incuiate pana cand politia sau autospeciala de tractari va ajunge. Daca cineva se opreste sa ajute, descuiati foarte putin geamul si comunicati faptul ca o echipa este in drum catre dvs.

Dispeceratul de tractari A2 Elito iti sta la dispozitie non stop pentru sfaturi si probleme. Partenerii nostri sunt situati in punctele cheie ale autostrazii ( Tractari FetestiTractari ConstantaTractari Bucuresti ), reusind astfel sa parcurga distanta catre dvs. in timp record.

× Trimite un mesaj pe WhatsApp