Stiti ca ziua s-a inrautatit atunci cand anvelopa masinii dumneavoastra ramane fara presiune, din cauza unei pene sau explozii. Insa daca se intampla sa va aflati pe autostrada, aceasta poate deveni cu adevarat un cosmar.

O anvelopa care nu permite deplasarea nu este doar inconvenient pentru planurile dumneavoastra. Autostrada este un loc in care se circula cu viteza mare, astfel ca, pe langa cauciuc, siguranta devine o problema iminenta. Apelarea imediata la un serviciu de tractari a2 precum Elito va poate ajuta sa ajungeti la destinatie cat mai rapid, fara a va pune viata in pericol. Autostrazile sunt locuri periculoase iar atunci cand sunteti tras pe partea dreapta, putem spune ca sunteti vulnerabili. Iata ce trebuie sa faceti pentru a evita situatiile periculoase:

Evitarea tragediei

Sunt șanse ca in trecut sa fi fost cel putin odata retinuti intr-un ambuteiaj pe autostrada din cauza unui accident. De multe ori acesta se dovedeste a fi cauzat de persoane care incearca sa schimbe de unii singuri pneuri, acestia fiind loviti din spate de alti participanti la trafic.

Intr-adevar, este si responsabilitatea celorlalti soferi de a opri sau incetini atunci cand vad masini cu luminile de avarii oprite pe banda de urgenta. Este important sa aveti in vedere pericolul in care va aflati si sa nu riscati sa schimbati anvelopa fara ajutorul unei echipe specializate de vulcanizare mobila.

Cum reactionati atunci cand aveti pana

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti atunci cand observati ca anvelopa dumneavoastra a pierdut presiune din varii motive este sa tineti strans de volan si sa incetiniti.

Nu fiti tentati sa actionati franele, deoarece acest lucru va poate face sa pierdeti controlul autovehicului, asa ca incercati sa incetiniti intr-un mod controlat, luand piciorul de pe pedala de acceleratie. Uita-te cu mare atentie in jurul tau, asigura-te si incearca sa schimbi benzile fara a deranja astfel incat sa ajungi pe banda de urgenta.

Trageți pe dreapta

Conducerea unei distante scurte cu o anvelopa desumflata nu ar trebui sa fie daunatoare atata timp cat evitati miscarile bruste. Prioritatea dvs. este sa ajungeti pe un teren sigur, departe de trafic.

Dupa ce ati reusit sa va deplasati intr-un loc sigur de pe margina autostrazii, activati imediat luminile de avarii si amplasati triunghiurile din dotare la 40 de metri in fata si in spate pentru ca alte vehicule sa va poate vedea clar si sa va evite.

Pastrati-va in siguranta

Dupa ce ati reusit sa scoateti autovehiculul de pe marginea autostrazii, tot ce trebuie sa faceti este sa ramaneti in masina si sa asteptati ajutor specializat, fie tractari a2, fie vulcanizare mobila. Nu incercati sa schimbati de unul singur anvelopele deoarece va puteti pune in pericol, atat pe dumneavoastra cat si pe cei aflati in masina.

O anvelopa defecta pe autostrada nu va fi niciodata un lucru bun. Ramaneti in siguranta si tineti cont ca evitarea vatamarilor corporale este mult mai importanta decat inconvenientele unei intarzieri in calatoria dvs.

 

 

 

× Trimite un mesaj pe WhatsApp