Autostrada Soarelui A2 ramane singura modalitate de a ajunge rapid, cu masina, pe litoral. Nu de multe ori am fost apelati si intrebati cum se plateste taxa de pod si cat costa.

Acest ghid este menit sa ajute orice persoana cu informatii despre statia de taxare de la Fetesti.

 

De ce trebuie sa platim taxa de pod?

Raspunsul este simplu : pentru a trece podul Fetești – Cernavodă de peste Dunăre. Conform nenumaratelor comunicate de presa ale CNADNR, banii sunt folositi pentru intretinerea podului dar si pentru administrarea, intretinerea sau modernizarea drumurilor de interes national.

 

Cat costa taxa de pod?

Taxa de pod este impartita in functie de dimensiunea masinii si greutatea acesteia. Astfel un autocar plateste mai mult decat o masina mica. Taxele sunt conform urmatorului tabel:

TABEL TAXA POD FETESTI ELITO TRACTARI A2

Unde pot plati taxa de pod?

  1. Cash, in statia de taxare, pe prima banda de pe fiecare sens. Va recomandam sa nu folositi aceasta metoda deoarece puteti sta la coada in perioadele aglomerate.
  2. Cash sau cu cardul, in orice benzinarie de pe teritoriul Romaniei ( OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, SOCAR etc. ). Aceasta este si cea mai recomandata metoda deoarece dureaza cel mai putin. Tot ce trebuie sa faceti este sa va duceti la casa cu numarul de inmatriculare al masinii. Taxa de pod poate fi achitata in avans sau ulterior trecerii, pana in ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii. Va sfatuim sa pastrati bonul pentru o perioada de minim 12 luni pentru a evita orice fel de probleme cu sistemul automatizat.
  3. Prin SMS, la numarul unic 7577. Va recomandam sa evitati aceasta metoda deoarece este si cea care creeaza cele mai multe probleme cu taxa de pod.
  4. Online, prin portalul EROVINIETA.

Am trecut taxarea fara sa platesc! Ce fac?

Daca nu au trecut 24 de ore de la trecere, va sfatuim sa mergeti in cea mai apropiata benzinarie sa platiti taxa. Spre exemplu, daca ati trecut de doua ori intr-o singura zi, trebuie sa platiti 2 treceri.

Daca au trecut 24 de ore de la trecere, trebuie sa va pregatiti sa primiti prin posta amenda aferenta categorie autovehiculului dumneavoastra.

Amenzile sunt conform urmatorului tabel:

amenzi taxare fetesti

Atentie!

1. Masinile inmatriculate in strainatate platesc taxa doar pe benzile CASH ( banda cu nr. 1 pe fiecare sens ), avand trecere libera pe benzile fara bariere. ( e-tarif )

2. Masinile inmatriculate in Romania nu platesc taxa de pod, indiferent de banda pe care se afla

 

Pentru intrebari sau nelamuriri puteti contacta CNADNR la urmatorul numar de telefon ( telverde ): 021 1761

 

Daca inevitabilul se intampla si masina ta se defecteaza, apeleaza la Elito!

Apelarea unei firme pentru tractari, este de multe ori, cheia de scapare. Desi majoritatea companiilor vor incerca sa te tracteze chiar si pentru un bec ars ( deoarece profitul este mai mare pentru acestia ), Elito va incerca sa iti repare defectul pe loc cu ajutorul service-ului mobil sau a vulcanizarii mobile. Dupa ce efectuati apelul tot ce trebuie sa faceti este sa asteptati echipajul de urgenta sa ajunga la dvs. Cel mai bine este sa ramaneti in autovehicul, cu usile incuiate pana cand politia sau autospeciala de tractari va ajunge. Daca cineva se opreste sa ajute, descuiati foarte putin geamul si comunicati faptul ca o echipa este in drum catre dvs. In perioada aglomerata au existat cazuri de furturi din masini pe autostrada A2.

Dispeceratul de tractari A2 Elito iti sta la dispozitie non stop pentru sfaturi si probleme. Partenerii nostri sunt situati in punctele cheie ale autostrazii ( Tractari FetestiTractari ConstantaTractari Bucuresti ), reusind astfel sa parcurga distanta catre dvs. in timp record.

× Trimite un mesaj pe WhatsApp